neděle 29. května 2011

Zyklome A - Made in Belgium (1984)


Asi nejznámější belgická HC/punková nahrávka 80tých let. Zyklome A hráli klasický evropský HC/punk té doby, ovšem s maximálním nasazením! Kvalitně zahráno i nahráno, 16 záseků pořádné palby. Tohle je jejich jediná deska, vydali ještě split s Moral Demolition a objevili se na kompilačkách jako World class punk, Cleanse the bacteria nebo World war III?

pondělí 23. května 2011

Pedago Party - L'arte della rivoluzione (1983)


Italská minimalistická dark wave/post punk invaze. 10 skladeb v mrazivém hávu monotonních melodií s ženským zpěvem. Umění revoluce není veselé, ale má hodně do sebe. 2 songy se objevily na legendární kompilačce 4xA AxTutti. Rarita!!

pondělí 16. května 2011

Pazi Snajper - Diktatura předsudků (2001)


Výborný brněnský anarchopunk se zpěvačkou a jejich jediné album. Kvalitní hudba a inteligentní texty jsou skoro samozřejmostí, chytlavé melodie a srozumitelný zpěv dokreslují atmosféru. Dávný zákon, dávný systém, dávná diktatura předsudků!!

neděle 15. května 2011

Disgusting Lies / Campus Sterminii - No choice, no way! / Non c'è limite al peggio - split (2005)


Dlouhohrající splitko dvou výborných crustcorových kapel. Polští Disgusting Lies to drhnou pěkně od podlahy, nabroušené kytary a kulometné bubny vytváří tu správnou atmosféru. Campus Sterminii z Itálie jsou ještě nekompromisnější než jejich polští partneři. Těžký metalický crustcore v klasickém italském pojetí. Po šesti válech od obou kapel, Disgusting Lies s coverem od Hiatus.

úterý 10. května 2011

VA There is no reason to be happy (1986)


Mezinárodní evropská punková kompilace se 4 zástupci. Za Finsko W.D.M., z bývalé Jugoslávie pocházela 3. Kategorija, Skotsko zastupují Martial Law a Itálii crazy HC/punk I Refuse It.

neděle 8. května 2011

Curriculum Mortis - Sentencia de muerte (1987)


Peruánský trash metal/HC a jejich první demo. Curriculum Mortis byli svého času hodně populární na domácí scéně a není se čemu divit. Brutální trash s dlouhými HC pasážemi a kytarovými vyhrávkami ve stylovém zvukovém kabátě jak z blízkosti pralesa, hehe...

středa 4. května 2011

Sotatila - Eepee (2008)


První singl finsko-rakouských maníků. Sotatila přináší to nejlepší z finské hardcore školy poloviny 80tých let. Kurevsky nadupaná hudba s perfektním zvukem, evokující vzpomínky na Kaaos, Mellakka a další, ale Sotatila je (bez rouhání!) ještě lepší!! Posuď sám...

úterý 3. května 2011

Ema Camelia - s/t (2006)


Temný český emocore a jejich debutní album. Ema Camelia valí intenzivní smršť emocí, kde skvěle zapadají klávesy! 6 výletů mimo čas a prostor, kdy na povrch vyplouvají tví vnitřní démoni. (Nejen) na živo skvělá kapela!

pondělí 2. května 2011

Tožibabe - Dežuje (1986)


Tožibabe byla jedna z prvních hardcore/punk kapel v bývalé Jugoslávii a hráli v ní samé ženy! Originální, jednoduchý a energický HC/punk s velmi temnými a depresivními texty zabalený do špinavého zvuku. Zůstal po nich tenhle singl a objevily se na kompilačkách "Hardcore Ljubljana" a "Čodeža ne bo".