pondělí 27. června 2011

Silence - Echoes of depression (2004)


Druhé dlouhohrající album výborného depresivního crustcoru z Polska. Silence mají těžký metalický zvuk se spoustou melodických vyhrávek, dlouhých valivých pasáží a častými změnami nálady. Hodně mi to připomíná jejich německé kolegy Alpinist. Vhodný soundtrack k apokalypse... :-) 666

sobota 25. června 2011

Beergut 100 - Fist full of copper (1998)


Jediné dlouhohrající album skotských punx. Nekompromisní hudba i texty, 14 válů nabušeného tvrdého punku v té nejlepší ostrovní tradici s výraznými refrémy. Kromě tohoto alba vydali ještě splitko se Zeměžlučí.

čtvrtek 23. června 2011

Kontatto - Disillusione (2008)


První dlouhohrající deska téhle italské d-beat raw punk smečky.Kapela už hraje pěknou řádku let a její členové působí/působili v kapelách jako Campus Stermini, Giuda nebo Disturbo, takže kvalitní práce je zaručena. Kontatto hrajou v podobném stylu jako výše zmíněné, je to takový mix kapel typu Wolfpack, Anti-Cimex nebo Extreme Noise Terror s italským soundem.

středa 15. června 2011

Karel Kryl - Rakovina (1969)


Král československého protestsongu a jeho druhé album, už exilové, ale většinou napsané ještě ve vlasti. Skvělý muzikant a básník, který toho s kytarou dokázal říct strašně moc. Jeho trefné glosy a alegorie s často historickými náměty jsou reflexí atmosféry po okupaci vojsky Varšavské smlouvy v srpnu ´68. Stojí za zmínku že desku Kryl financoval sám. Čest tvé památce, Karle!

sobota 11. června 2011

D.R.I. - Thrashzone (1989)


Americká crossover trash HC legenda Dirty Rotten Imbeciles a její v pořadí páté album nabušené muziky. DRI byli pionýry amerického crossoveru, skvělý příklad prolnutí HC/punku (na kterém začínali) a trash metalu s šíleně chytlavými melodiemi. Tohle ti buď nic neřekne, nebo úplně dostane! Totální nářez, technicky naprosto dokanalá práce!! I wanna play my music...loud!!!

čtvrtek 9. června 2011

Edelweiss Piraten - Blizna (2009)


Parádní polský HC/punk říznutý crustem s nasraným ženským řevem. Edelweiss Piraten si říkali za časů 2sv. války němečtí kluci, kteří měli po zuby Hitlerjugend a celé propagandy a žili svým (zakázaným) způsobem - dělali tábory, výlety, zpívali protinacistické písně, rvali se s HJ apod. Kapela si své jméno celkem zaslouží, neboť taky nasraně šije do problémů dneška jako netolerance, sexismus, rasismus... Hodně to připomíná Tragedy a Wolfbrigade, možná Homomilitia. Každopádně dobrá deska.

úterý 7. června 2011

Kahkashan - s/t (2007)


Jediné dlouhohrající album tohoto orlovského crustcoru. Osm vlastních + 3 covery (Doom, HNF, Uncubred) songů nápaditého náklepu, texty přiloženy. Na svým kontě ještě mají splitko s Camara De Gas a účast na kompilačkách Underground harmony a Squatting není problém - Squatting je řešení. Kvalitní práce!

pondělí 6. června 2011

Antimelodix - Hellfuck (2009)


Anarcho crust metal z Ruska a jejich debutní album. 11 rychlých a hypnotizujících tracků ultra silného mixu švédského punku a norského black metalu se špetkou Motörhead, jó holt Karélie... Aktivní nihilismus!