středa 27. července 2011

Eskatologia / Distress - split (2010)


Dvě podobné výborné kapely na 10" splitku. Eskatologia je jedna z novějších švédských crustových kapel, tady se prezentuje 4 vály temného crustcoru, celkem apokalyptická jízda. To rusáci Distress do toho jdou ostřeji, je to taková d-beat/crust/punk smršť. Dohromady 9 songů plných těžkých kovů a nenávisti tohoto světa. Podařené splitko!

čtvrtek 21. července 2011

Stige - Uniti nell'abbraccio (1989)


Významná kapela druhé vlny italského HC a jejich první album. Stige vznikli na troskách punkových Dictatrista, hudebně jsou ale někde jinde. Hodně rychlé HC křížené s trash metalem té doby, zachycující nástup extrémějších odnoží HC, ale pořád je tam cítit italský duch. Kvalitní náklep!!

pátek 15. července 2011

Provokace - Freestyle punk (2001)


Debutní album dobrého českého streetpunku. Provokace má široký hudební záběr, od skapunkových pohodiček až po hardcore jízdu. Texty se týkají klasických punkových problémů, ale nejsou klišovité. Dobrá deska!

neděle 3. července 2011

Puke - Back to the stone age (1987)


Jediné dlouhohrající album švédských HC klasiků. Oproti většině kapel v regionu mají Puke úplně čistý zvuk a jsou technicky na výši (nic ve zlém), kytarové riffy jsou extrémně melodické ale přitom pořád dravé. Vydali ještě singl Back to the 30's a demo Ställd mot en vägg. Back to the stone age..!!