pondělí 29. srpna 2011

Rat Race - Postav se proti (1993)


Jediný pozůstatek po téhle sice krátkodobě fungující, ale hodně aktivní jihočeské HC kapele. Rat Race patřily do nastupující HC vlny začátku 90tých let a po boku Kritické Situace a dalších spoluformovaly tehdejší rodící se česko-slovenskou scénu. Po sedmi válech jak ve studio, tak live provedení energického a nadšeného hardcoru se silmýni sociálními texty, platnými i dnes po téměř 20ti letech. Postav se proti... i ty!

středa 24. srpna 2011

Barrakas - Tu pasividad es complicidad (2010)


Anarchopunk z Costa Riky s žensko/mužským řevem a jejich druhé album. Naštvaný, rychlý a jednoduchý punk s jasným poselstvím. Polovina alba je studio nahrávka, druhá půlka je záznam z koncertu v roce 2009. Jedna z nejlepších současných anarchopunk kapel ve Střední Americe.

sobota 20. srpna 2011

Risposta - Schválen byl nový řád (2010)



Druhá dlouhohrající deska téhle crustcorové smečky. Risposta je album co album lepší a vyzrálejší a tahle deska je toho skvělým důkazem. 10 temných a špinavých záseků nabroušených kytar a kulometných bicí na dva hrubé vokály. Perfetkně odvedená práce!


úterý 16. srpna 2011

Imunita - Zdánlivá sloboda (2002)


Debutní album slovenské punk kapely s mužsko/ženskými vokály. Imunita vychází z klasického punkrocku, ale je tvrdší a přechází až k HC, a dají se vystopovat i jiné hudební vlivy. Kritické protispolečenské texty nejsou naivní ani banální a přesně se hodí k muzice. Připomíná to Davovou Psychózu.

pondělí 8. srpna 2011

Varaus - Requiem (1982-1984)


Jedna z klasických finských hardcore kapel první poloviny 80tých let. Varaus drhnou ten nejlepší skandinávský HC/punk v  Kaaos, Tampere SS apod. stylu, prostě zaručená jízda! Obsahuje oba singly "1/2 LP" a Tuomittu Elämään, songy z Yalta Hi-Life comp. a pár nevydaných songů, celkem 19 nadupaných válů!