sobota 28. dubna 2012

Homoconsumens / See You In Hell - split (2003)


Hardcore/punk italského střihu a hrubý trash/HC pro změnu ovlivněný japcore školou na benefičním splitku pro rožnovský klub Vrah. Homoconsumens jsou odpověď na italské HC/punkové kapely 80tých let jako Wretched, Impact (od obou cover) apod.s (jak jinak) dobře napsanými angažovanými texty. Trasheři See You In Hell valí těžkou smršť zabijáckého HC. Obsahuje už dříve vydaný materiál, od Homoconsumens demo a split s Výbor veřejného blaha, SYIH tady mají dva singly.

středa 25. dubna 2012

Słowa We Krwi - Teraz (2004)


Debutní album polské anarcho-crust/punk kapely, kde mikrofon obsluhuje žena. Další z řady zajímavých polských crust kapel, ostře kritické texty podané s nasranou upřímností podtržené silnými melodiemi a častými změnami tempa. Vydali ještě album Przebudzenie(2007).


neděle 22. dubna 2012

Belgrado - s/t (2011)


Španělský postpunk/death rock Belgrado se členy Infame, Etacarinae,... jsou dalším zástupcem skvělé barcelonské punkové scény. Geniální temný punk, kterému nechybí jak silné melodie, tak postpunková lehce taneční nálada a skvělý ženský zpěv. Belgrado hodně čerpají ze starého evropského punku a v některých momentech se dostávají svou depresivní atmosférou blízko k polským kapelám jako Siekiera (dokonce dva polské texty), i když celkově jsou inspirováni spíše death rock kapelami typu Christian Death nebo Siouxsie & the Banshees. Klobouk dolů, super album!!

čtvrtek 19. dubna 2012

Momentum - Whetting occam's razor (2011)


Debutní album nové britské bandy se členy kapel Fall of Efrafa, Plague Mass, Light Bearer a XZieglerX. Melodický hardcore/crust ovlivněný Carlem Saganem a dalšími. Oproti Fall of Efrafa mají Momentum víc crustcore nádech, chvílemi připomínající španěly Ictus. Právě se pracuje na novém albu Herbivore, takže se je na co těšit....

neděle 15. dubna 2012

VA Afflicted Cries in the Darkness of War (1986)


Kompilace složená ze čtyř samostatných, dalo by se říct "klasických" singlů známých švédských raw hardcore/punk kapel z poloviny 80tých let. Legendární Anti-Cimex jsou zastoupeni singlem Victims of a Bomb Raid, následují Crude SS a jejich Who'll Survive, druhou stranu desky okupují Fear of War a Rövsvett. Kousek švédské raw punk historie...

pátek 13. dubna 2012

Šanov I. - Konec světa (1990)


Legendární první studiové album jedné z nejdéle hrající české hardcore/punk kapel Šanov 1 nahrané čerstvě po pádu totalitního režimu. Lehce expresivní, nasraný a upřímný autentický popis života pod rudými prapory podtržený řádně tvrdým, ale melodickým hudebním základem. Pro mě jejich nejlepší album, jak po hudební tak textové stánce silná deska!

úterý 10. dubna 2012

EU's Arse - s/t (2008)


Nový materiál téhle italské smečky po 25 letech! EU's Arse patřili na počátku 80tých let k důležitým kapelám a asi největší jméno si udělali splitem s Impact(1982). Po zhruba 20ti leté pauze se dali znovu dohromady a výsledkem je tohle bezejmenné album, kterým navázali tam kde kdysi přestali. Tvdý, úderný punk s pořádnou dávkou nasranosti, 8 nových věcí plus dvě staré. Pionýři italského hadrcore/punku znovu na scéně!

neděle 8. dubna 2012

Desastre - Pesadelo real (2003)


Debutní album brazilského hardcore/punk/trashe v duchu kapel druhé půlky 80tých let jako Lobotomia, Armagedom,... Pořádně našlapaný temný HC/punk se silnými melodiemi a hutnou atmosférou. Doporučuju!

čtvrtek 5. dubna 2012

Agrimonia - Host of the winged (2010)


Atmosférický black/doom/crustcore ze Švédska a jejich nový materiál po debutním demu(2007). Osm epických skladeb plných zoufalství, smutku a nasranosti zahraných s podmanivou uhrančivostí spolu se stylovým ženským zpěvem na ploše 70ti minut. Severní vítr je hold krutý...

neděle 1. dubna 2012

Bestia Triumphans - Nebezpečí, které trvá (2004)


Debutní album nepříliš známé HC/punk bandy Bestia Triumphans. Chytlavá hudba s inteligentními texty, připomínající kapely okolo Vraha (Complicite Candide atp.). V současnosti vydali nové, v pořadí druhé album Všichni v jedný hře(2012).