středa 30. května 2012

Beastie Boys - Pollywog stew (1982)


Debutní singl kapely, která je známá spíš v jiných vodách než v hardcore/punku, ale zasvěcení ví své. Ostrý, tvrdý, rychlý HC odpovídající své době a místu (NY), útočné a ironické texty je stavěly ke kapelám jako Bad Brains,Reagan Youth apod. Od roku 1983 a vydání experimentálího hip-hop alba Cooky Puss se kapela trasformovala na čistě hip-hop záležitost a stali se v průběhu let nejúspěšnější hip-hop kapelou (uvedenou i do R´n´R síně slávy). Legendární věc!!

pondělí 28. května 2012

Anaeroba - Over the walls and borders (2009)


Druhé album slovinského crustpunk/hardcore komanda Anaeroba. Angažované texty o lidských a zvířecích právech, homofobii a dalších, hudba inspirovaná ostrovníma kapelama typu Antisect, Sacrilege, Dissafect... s crustovým drivem, výborný koktejl. Osm tracků + love song na ploše 30ti minut, doporučuju!

pátek 25. května 2012

Stigma '90 - Apolithwma anthrwpou (2005)


Melodický post-hardcore z Řecka s ženským zpěvem místy až mrazivě depresivním hrající od roku 1989. Vynikající atmosféra doplněná místy o klávesy se sborovými refrémy. Jejich jediné album, ještě vydali singl Feugw Geia(1994). Veteráni řecké scény...

neděle 20. května 2012

Bhopal - Age of darkness (2010)


Debutní dlouhohrající album italské crustcore bandy Bhopal se členy kapel jako Mortuary Drape (legendární italský BM) a Dead & Forgotten (eco-anarchistický depresivní BM) Metalický crustcore s pěkně těžkýma kytarama valící se nekompromisně vpřed! Bhopal bylo místo jedné z největších ekologických katastrof , která se odehrála (jak příznačně!) v roce 1984. Věk temnoty přichází...

středa 16. května 2012

Hatröss / Odio Eterno - Crush the terror of the skies - split (2011)


D-beat/crust z Kolumbie Hatröss s coverem Killing Joke, jeden song se objevil na 4-way splitu Southamerican Hardcore Straight edge my ass, jinak vydali ještě demo Echoes Of War(2010). Costa Rica hardcore atak Odio Eterno drhnou hrubý politický HC na dva řevy, celkem nářez. Pro změnu s coverem Doom.

sobota 12. května 2012

Thalidomide - s/t (2005)


První album české hardcore smečky fungující už od půlky 90tých let inspirované americkýma kapelama počátku 80tých let (Black Flag, Dead Kennedys, SS Decontrol, D.O.A., Minor Threat, Minuteman). Společensko-kritické texty psané osobním způsobem a hudba hodna jejich vzorů se silnými melodiemi. V roce 2010 vydali další bezejmenné album.

čtvrtek 10. května 2012

VA No Borders, No Banks (2011)


Kompilace osmi švédských crustpunk kapel, jmenovitě Misär, Krimtänk, Slaktrens, těžkotonážní crustcore Eskatologia (parádní split s rusy Distress), Passiv Dödshjälp, legendární stále hrající matadoři Moderat Likvidation a celou sešlost stylově uzavírají End of All. Velice sympatická vizitka ze Švédska.

úterý 8. května 2012

Antimaster - s/t (2009)


Temný a přitom melodický d/beat-crustcore z Mexika se svým prvním samostatným albem. Antimaster připomínají kapely jako From Ashes Rise, Masakari nebo třeba Guided Cradle. A o čem zpívá kapela ze země, kde už víc jak 15 let probíhá indiánské povstání a v poslední době také (nejen) brutální drogová válka? Přesně tak, o krásách dnešního světa.Vydali ještě splity s Give All Hope a Disnight Bastards.

pátek 4. května 2012

Aktivna Propaganda - Na ruševinah kapitalizma (2004)


Slovinský anarcho-hadrcore/punk se svým druhým albem Na troskách kapitalismu.... Melodický HC/punk zahraný s naranou upřímností a texty radikálně proti fašismu, NATO, autoritám atp. Kromě tohoto alba vydali ještě bezejmenné demo, které později vyšlo i jako split s Sod'n'dan a album Nepremagljiv odpor.Neskončna borba.Neustavljiva revolucija(2007). Členové kapely jsou aktivní nejen slovy. Aktivna Propaganda!

úterý 1. května 2012

Orsini - Hasta la total extincion de la burguesia (2011)


Debutní album španělského crossover/trashe. Orsini (Libertaria Thrash Conspiracy) se prezentují chytlavým crossoverem s hodně politickým nábojem, prokládaným různými proklamacemi a hesly. Naprosto suveréně zahráno i nahráno, pro fans tohoto stylu povinnost..:-)