středa 27. června 2012

Incident - s/t (2009)


Temný hardcore z Ruska se svým debutním demem. Melodický, nasraný, ukřičený hardcore/punk s dobrým zvukem, stylová záležitost. Pět úderných songů a intro...



pátek 22. června 2012

Koyaanisqatsi - Element zbrodni (2003)


Koyaanisqatsi je kapela poskládaná z veteránů polské punkové scény (Brzytwa Ojca, Rottweiler, 7 Godzin Snu, Castet nebo Minority) a tohle je jejich debutní album. Našlapaný melodický hardcore/punk v té nejvyšší polské kvalitě! Nově vydali album Na krawędzi(2012).

úterý 19. června 2012

Hellstorm / Last Legion Alive - split (2011)


Metalický crustcore z Řecka a belgický stenchcore/crust/metal na společném splitku. Řečtí Hellstorm drhnou crustcore věrni tradici svých známějších kolegů Hibernation s metalovějším zvukem, nekompromisní jízda. Vydali demo(2009), singl a objevili se na kompilačce Greek Crust Mayhem. Last Legion Alive z Belgie, to je metal/crust peklo s ženou(!) za mikrofonem. Každá z kapel po čtyřech válech, stylový obal pochází od Steva z Visions Of War.



pátek 15. června 2012

Michael´s Uncle - Return of dark psychedelia (2010)


Návrat kapely, která formovala českou HC scénu. Michael´s Uncle vstali z mrtvých a novým albem pokračují v reflexi světa kolem sebe, což evokují už názvem (odkaz na album The End of Dark Psychedelia (1992). Nejedná se samozřejmě vůbec o čistokrevné HC album, objevují se třeba i vlivy taneční scény, takže tady je 11 nových songů, dvě úpravy starých věcí a pár psychedelických ploch a zvukových koláží. Vynikající album jak po textové, tak hudební stránce.
Nezměníš sebe, nezměníš nic..!!

středa 13. června 2012

Nuclearchy - Dead Broke (198?)


Crossover/trash metal kapela z býlavé Jugoslávie fungující v letech 1987-9. Nuclearchy byli inspirováni kapelama jako D.R.I., Voivod, Big Black, Slayer, S.O.D. a dalšími, takže rychlá jízda v kvalitním hudebním balení. Dead Broke je jejich jediné album, nahráno bylo pravděpodobně roku 1988. Doporučuju

úterý 12. června 2012

Nuit Noire - The Gigantic hideout (2011)


Zatím poslední album francouzské post-metal/punk šílenosti. Nuit Noire začali fungovat v roce 1997 a do personálních změn roku 2003 vydali šest dem a jeden singl, poté zůstal jen zpěvák, který si další materiál (tři alba a mnoho singlů) nahrává kompletně sám! Hudba Nuit Noire je jako procházka lesem v noci, kde narazíte na víly a jiná stvoření.

neděle 10. června 2012

Blast - Hope/Damned flame (1974)


Neznámá kapela z Belgie a jejich jediný singl. Parádní proto-punk (nebo HC??) s neuvěřitelným rokem vzniku, energický a dravý. Satanžel  je dostupný jen druhý song Damned flame, kdo má i song Hope, pls upload!

pátek 8. června 2012

VA Eastern Europe punk compilation vol.1 (1984 - 2008)


Časo- a prostorovo sběrná kompilace kapel ze zemí bývalého sovětského impéria a rudých satelitů. Punk, hardcore, crust ze všech koutů 1/6 světa zaznamenávající fragment DIY scény v post-sovětských podmínkách. Veliké poděkování autorovi!



středa 6. června 2012

Disbeatless / March of the Hordes - split (2010)


Crustcore vs metal/crust temnoty na společné dlouhohrající desce. Disbeatless obsahují členy kapel jako Messerschmitt 109, Ruce po Obrně, Patník..., takže s přehledem zahravý crustcore se sociálními texty, hudedně mi to připomíná třeba Guided Cradle. March of the Hordes, to je metal/crust jízda do pekel, pocta starým old school thrash / death metal kapelám s kapkou Hellshock, black, death a thrash metal old schoolového střihu s příměsí temné crustové atmosféry. Vraždící tempo se záhrobním zpěvem!
Vyšlo jako benefit pro Anarchist Black Cross!

neděle 3. června 2012

Ictus - Imperivm (2007)


Nevídaná věc, téměř 40ti! minutový monotématický crustcore epos od španělů Ictus. Imperivm je kritikou politiky USA a jejího destruktivního vlivu na svět v mnoha oblastech, od porušování lidských práv, devastaci přírody, agresivní zahraniční politiky až po přesvědčení o vlastní boží vyvolenosti a neomylnosti. Je to celý svět proti vám!