sobota 21. července 2012

Sociedade Armada - 400% Hardcore (1998)


Oldschool HC z Brazílie v duchu kapel 80tých let (namátkou Olho Seco..)a jejich debutní dlouhohrající album. Rychlý, melodický hardcore/punk 80tkového střihu s naléhavými sociálními, politickými a dalšími tématy. 29 songů se stopáží kolem jedné minuty. Další alba kapely: Ordem e Progresso(2005) a Tocar e Protestar(2000).

úterý 17. července 2012

Insania - Kult hyeny (2010)


Česká experimental-HC/metal kapela fungující už od konce 80tých let. Insania znovu kouše a její tesáky jsou tentokrát ostřejší než kdy jindy. Kult hyeny je prošpikovaný syrovou jízlivostí, vztekem a totálním znechucením ze současného stavu lidské společnosti. Boj proti tupým mozkům, bezduchým mediálním žvástům, kýči a masové kultuře v moderním, lehce elektronickém hávu podbarveném klávesemi. Hodně povededé album!!

čtvrtek 12. července 2012

VA Papi, Queens, Reichkanzlers & Presidennti (1982)


Legendární kompilace, jedna z prvních evropských mezinárodních podzemních hardcore/punk nahrávek. Autoři jsou lidi okolo italské anarchopunk kapely RAF Punk. Čtyři ze sedmi kapel pocházé z Itálie, jmenovitě Irah (známí hlavně ze splitu se Stalag 17 a kompilace Schiavi Nella Citta Piu Libera), 5° Braccio, Sottocultura (pre-Rapresaglia) a Kollektivo. Zdatně jim sekundují němečtí Stromsperre, angláni Total Chaos a finská rawpunk legenda Kaaos. Jen pro zajímavost: strana A byla nahrána na 33 otáček, zatímco Béčko na 45!

pátek 6. července 2012

Hibernation - Into the silence of eternal sorrow (2003)


Temný, metalický crustpunk s žensko/mužskými zpěvy občas pro ještě větší mrazivost podbarvenou klávesami z Řecka. Hibernation(Heimeria Narki) patří spolu s Panikos mezi důležité řecké kapely od druhé půlky 90tých let, kde působí/působili lidi z kapel jako Chaotic End, Nuclear Winter, Straighthate... Vydali dva singly (1998,2000) a tohle by mělo být jejich jediné dlouhohrající album, jízda od začátku do konce. Bohové řeckého crustu...!!