středa 31. října 2012

Anarchoi - You don't have to steal this CD - It's Free (2004)


Australský anarchopunk v tradici starých britských kapel typu Crass, Conflict, Oi Polloi apod. Melodický, rychlý anarchopunk s jasným poselstvím. Druhé album kapely, jejíž členové se posléze rozprchli do jiných australských kapel. Love, peace, anarchy...!!

pondělí 29. října 2012

Garmonbozia / Silence Means Death - A cessation of thunder - split (2011)


Atmosférický crust z USA vs belgický d-Beat/crust na společném splitu. Garmonbozia z USA valí atmosférický crustcore s cellistkou a zpěvačkou uprostřed, naprosto podmaňující jízda! Pár songů už vyšlo na jejich neméně výborném bezejmenném debutu(2004). Silence Means Death z Belgie, to je d-Beat/crust´n´roll se členy Last Legion Alive a Nahende Vernichtung, takže ostřílení nihilisti. Předtím vydali ještě split s Oedeem(2008). Každá z kapel po pěti válech, belgičani s intrem navíc.

neděle 21. října 2012

Dihasmenes Alhtheies - Spase ton kanona (2010)


Řecký hardcore fungující v různých sestavách od konce 90tých let a jejich zatím poslední materiál. Dihasmenes Alhtheies(Διχασμένες Αλήθειες) drhnou sakra dobrý hardcore ovlivněný dalšími styly s řemeslnou zručností. Obsahuje 9 nových věcí a 12 starších s novým zvukem! Předchozí alba kapely jsou Ego eme to fos(2003) a Potise me ypervoles(2006).

pondělí 8. října 2012

Taumaturgia - Paranoje codzienności (2008)


Ska/reggae/folk/punk kapela z Polska. Energický mix ska/punku s reggae s převážně ženským vokálem se zajímavými texty. 10 nových songů a jako bonus předchozí album Tscha(2001), celkem 20 válů ska/punku v té nejlepší polské tradici!

středa 3. října 2012

Ilegal - El aire libre fuera de los dientes del monstruo tirano y canibal (2012)


Debutní dlouhohrající album kanadské raw hardcore smečky inspirované španělskýma a italskýma anarcho raw HC kapelama poloviny 80tých let (Anti-Dogmatikss, L'Odi Social, Wretched...). Kapela poskládaná z ilegálních imigrantů (odtud název) se španělskýni anarchistickými texty, kde zpěv byl přidán digitálně v Německu... Stylová záležitost.