čtvrtek 28. března 2013

Kuroi Ame - s/t (2011)


Debutní singl polské emo crust/hardcore kapely Kuroi Ame. Černý déšť dopadá neúprostně na vaše sluchovody! Temný, rychlý hardcore s častými změnami tempa a nálady s anglickým zpěvem, připomínající třeba německé Alpinist. Šest záseků a intro, celkem 14 minut plných zvratů a napětí. Pokud vím zatím jediná nahrávka. Doporučuju!

neděle 24. března 2013

VA Zajednička Borba (2012)


Antifašistická benefiční kompilace kapel ze zemí bývalé Jugoslávie od reggae přes punkrock až po hardcore, namátkou AK47, Kud Idijoti, FxPxOx nebo Aktivna Propaganda, celkem 23 kapel šířících antifašistické poselství ukazuje, že antifašismus musí být internacionální! Obsahuje i některé partyzánské písně, které sem určitě patří. Doplněno o bružuru Umberta Eca Před-fašismus.


čtvrtek 21. března 2013

Do Not X-Ray - Dni hnevu (1995)


Slovenský politický HC/punk fungující kolem poloviny 90tých let se členy dalších známych kapel té doby ( Illegality, Ostrov P). Ostrý a přitom melodický hardcore/punk jak po textové, tak hudební stránce, zaobírající se celospolečenskými problémy. Zabudni na svoje svedomie, zabudni na vlastný názor.... už si náš!

pondělí 18. března 2013

Defy - Desprazer (2010)


První album brazilské crustcore/metal mlátičky Defy. Hrubý crustcore s příměsí temného metalu v té nejlepší brazilské tradici se zabijácký zvukem! Po tomhle demu následovali splity s Risposta(2010), Terror Revolucionário(2011) a nově se Subterror(2013), se kterýma teď jedou evropské tour!
P.S. V roce 2012 vyšlo album s vyčištěným zvukem na desce.

pondělí 11. března 2013

Contropotere - Il seme della devianza (1991)


Druhé album italských epxerimentátorů Contropotere navazuje tam, kde skončilo první album Nessuna speranza, nessuna paura(1989). Dlouhé, rozvláčné songy plné disharmonických riffů v kombinaci se zvuky a melodiemi skoro orientálními, a to toho hutné a temné hardcore prvky, příklad (nejen) hudební anarchie, která má sílu! Psychedelic anarcho post-hardcore/punk urragan!!!

Download

P.S. Dva roky na síti, díky všem za podporu! Lo spirito continua...!!!

čtvrtek 7. března 2013

Putrefaction - Blood cult (2012)


Debutní album irského "Mad Max crustu" Putrefaction, kde se potkali členové Easpa Measa, Rats Blood nebo SODB. Black metal/crust/d-Beat peklo s post-apokalyptickým viděním světa, a že to s náma nevypadá vůbec dobře... Doporučuju!

pondělí 4. března 2013

Steine Für Den Frieden - s/t (199x)


Anarchopunk ze Švýcarska se slečnou za mikrofonem. Sedm válů na ploše pětadvaceti minut kvalitníto anarchopunku v rodném jazyce s místy hypnotickými pasážemi. Kazeta pochází někdy z poloviny 90tých let, kdo by věděl víc ať napíše,dík!

pátek 1. března 2013

MG 15 - El album negro (2007)


Legendární španělský Mortal Gas 15, zamořující vše už od roku 1983! Jedna z důležitých kapel španělské i mezinárodní DIY scény, hlavně v 80tých letech. Raw hardcore/punk/d-beat dovedený za ty léta existence téměř k dokonalosti, hromada singlů, splitů(namátkou s Discharge), účast na všemožných kompilacích atd. dává určitě za pravdu. Tihle pánové přesně vědí co a jak mají hrát. Bezejmenná deska označovaná jako Černé album. Absolutorium...