neděle 30. června 2013

Sheeva Yoga / Disney - Search & drink - split (2008)



Dlouhohrající split dvou personálně provázaných kapel ze severomoravského podzemí. Sheeva Yoga funguje už nějaký ten pátek, se svým experimental fast HC/power violence si udělali slušné jméno nejen na domácí scéně. Aktuální album se jmenuje Svět ten čert vem (2011). xDISNEYx, to je sXe HC/punk švédského střihu, zpívaný švédsky, finsky, anglicky a česky! Svůj vztah k alkoholu nejlíp dokazuje songem Když nepomůže ani rum.... Obsahuje i další songy nad playlist, asi kompletní nahrávka ze studia. Rubačka jak cyp!!

sobota 22. června 2013

Houma - s/t (2011)


Debutní bezejmenný singl italského dua Houma. Tři psychedelické výlety na temná místa někam daleko. Těžký, valivý depresivní post-metal/hardcore, mě osobně připomínají třeba polské Ewa Braun nebo slovince Canyon Observer. Nedávno vydali další singl Through The Darkness A Star Soareth On(2012).

neděle 16. června 2013

Nie Ma Zagrozenia Jest Dezerter - Tribute to Dezerter (2006)


Pocta legendě polského punku, od roku 1983 fungujícím Dezerter! Dvoudiskový tribut převážně polských kapel rozdělený na dvě části, kdy na první jsou "normální" covery, zatímco druhý disk nazvaný "Eksperimenty" ukazuje Dezerter tak, jak ho určitě neznáte! Známé písně v úplně jiných hudebních stylech dostávají úplně jiný rozměr, hlavně elektronické verze mě úplně dostaly :-) Je to vlastně i logické, stačí vzpomenout na vedlejší projekt Deuter. Taky se ukazuje nadčasovost textů, které jsou stále aktuální i po tolika letech, takže se vlastně nic nezměnilo a je potřeba být Dezerter!!!

pondělí 10. června 2013

Garmonbozia - s/t (2004)


Debutní album atmosférického crustcoru z USA. Napůl ženská kapela, které vévodí cellistka, na níž stojí hlavní linka. Crustcore přecházející od klidných pasáží do d-Beat nášlehů valících se nekompromisně jako tornádo po pláních Minnesoty. Zbyl po nich ještě split s belgičany Silence Means Death(2011).